Jouw hond is een winnaar!

20 juni 2021

Je hond mag ook winnen. 

Vroeger werd er gezegd dat je hond een trekspelletje nooit mocht winnen.

Want, dat was de achterliggende gedachte, dan zou Bello denken dat hij de baas over je is.

Gelukkig hebben we sinds die tijd veel over honden geleerd en is gebleken dat honden niet bezig zijn met het ‘veroveren’ van de plek van hun baas.

En natuurlijk is samen spelen een stuk leuker als je allebei kunt winnen.

Hoe is dat bij mensen?

Laten we even kijken naar hoe mensen hiermee omgaan. Als altijd dezelfde persoon als winnaar uit de bus komt, en de ander altijd de verliezer is, kunnen er twee dingen gebeuren:

– degene die keer op keer verliest raakt gefrustreerd en zal de regels van het spel misschien wel ‘aanpassen’ of saboteren.

– de verliezer zal niet langer mee willen spelen.

Misschien is dit een beetje kort door de bocht, maar je begrijpt wat ik ermee duidelijk wil maken.

Saboteren

Als jij tijdens spel met je hond telkens wint, is de kans groot dat Bello dat je het speeltje niet meer terug krijgt.

Bello heeft het gepakt en loopt er parmantig, als een overwinnaar, mee rond en als je het terug wilt pakken, springt hij behendig opzij.

“Dat is pas een leuk spel.” Zal je hond denken. En voor je het weet, ben je in een heel ander spel belandt dan jij voor ogen had.

Afhaken

Honden haken maar zelden af. Waarschijnlijk omdat ze zo graag interactie met hun mensen hebben, dat ze het voor lief nemen als ze vaak de verliezer zijn. Natuurlijk zullen honden meer van het spelen genieten als ze ook af en toe winnen. Ik gun ze dat, jij toch ook?

Balans

Als je zorgt voor balans in het spel met je hond, blijft het voor iedereen leuk. Dan win jij en dan wint jouw hond een keer.

Als je het speelgoed na het spel op gaat ruimen, ben je automatisch zelf de laatste die wint. Ruil dan na die laatste spelactie het speeltje tegen iets lekkers voor je hond zodat jullie je allebei voelen als: winnaars!

Wil je meer lezen over ruilen, lees dan dit blog.

Speelgoed

Deze speeltjes zijn heel geschikt voor een trekspel samen met jouw hond:

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.