Na spel is het goed rusten

16 juni 2021

Spel vraagt wat van honden, zowel fysiek als mentaal. Van lekker uitgebreid spelen worden honden moe.

Als vanzelf gaan ze na het spelen een rustig plekje opzoeken om uit te rusten.

Als we dat weten, kunnen we spel dus gericht inzetten.

Wanneer gebruik je spel?

Je kiest bijvoorbeeld voor speeltijd met je hond als je weet dat er iets op het programma staat dat Bello spannend vindt. Vooral voor honden die nog niet zo goed gewend zijn dat er bezoek over de vloer komt (denk aan herplaatsers), is het fijn om eerst te spelen. Vind je hond de stofzuiger nogal spannend, dan kan je eerst spelen voordat je gaat stofzuigen. Ik weet wel wat ik het liefste doe 😉
Ook als je van plan bent om nagels te knippen of in oren te kijken, kan het zinvol zijn om eerst te spelen, je hond tot rust te laten komen en dan de geplande actie te doen. Een hond die ontspannen ligt te rusten, laat dergelijke handelingen nou eenmaal makkelijker toe dan een hond die staat te popelen om in actie te komen.

Om gewoon lekker aan jullie band te werken, kan je natuurlijk altijd even spelen.

Voorbeeld

Krijg je thuis visite en vind je hond dat best spannend. Dan kan je een spel heel goed gebruiken ruim voordat je bezoek komt.

Je speelt met je hond, een trekspel of apporteerspel, en tegen het eind van het spelen laat je Bello lekker snuffelen. Bijvoorbeeld naar brokjes tussen het gras of naar lekkertjes in een snuffelmat.

Dan is je hond moe en voldaan en zal hij of zij graag op een rustig plekje gaan liggen rusten. Kan je zelf ontspannen koffie zetten voor de visite.

Zorg je ervoor dat je niet pas enkele minuten voordat er mensen komen een heel opwindend spel met je hond gaat spelen. Dan is het voor je hond letterlijk onmogelijk om tot rust te komen.

Staat het bezoek onverwacht vroeg op de stoep? Dan verwen je Bello met een lekker gevulde snuffelmat zodat hij of zij rustig kan kalmeren.

Dit zijn de verschillende snuffelmatten:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.