Hondenspeelgoed dat niet kapot kan!

24 september 2021

Natuurlijk wil je hondenspeelgoed dat niet kapot kan.
Vooral vanwege de veiligheid voor je hond maar ook om lang van het speelgoed te kunnen genieten.
Het vervelende nieuws is: al het hondenspeelgoed kan kapot.
Er is geen enkel speeltje onverwoestbaar.
Er zijn speeltjes waarvan gezegd wordt dat ze niet stuk kunnen, maar eigenlijk klopt dat niet.

Het is een gegeven: alles kan kapot!

Het gaat er dus om hoe je met het speelgoed omgaat.

Hoe je hond met speelgoed omgaat, hangt af van:

– Het formaat van de hond: dat grote en kleine honden niet altijd met hetzelfde speelgoed uit de voeten kunnen, klinkt heel logisch.
Als je kijkt naar alle verschillende rassen en de grootste en allerkleinste naast elkaar zet, is de grootste met gemak 40 x groter dan de kleinste.

– De kracht van de hond: een hond met een krachtige beet en/ of een sterke kaak heeft behoefte aan ander speelgoed dan een hond met een zachte beet en een minder ontwikkelde bijtdrang.

– Of je je hond alleen laat met een speeltje. Eigenlijk kan je je hond met geen enkel speeltje alleen laten. Hier is altijd een risico, hoe klein ook, aan verbonden.
Als je, na verloop van tijd, weet hoe je hond met een bepaald speeltje omgaat, zal je je hond er misschien alleen mee laten spelen, maar dat is altijd je eigen verantwoording. Jouw hond zal niet de eerste zijn, die op dat moment wel een speeltje kapot maakt of er een deel vanaf kauwt en opeet, met alle gevolgen van dien.
Niet om je ongerust te maken, maar wel om je erop te attenderen dat honden soms onverwachte dingen doen, afhankelijk van de situatie of omstandigheden waar ze zich in bevinden.

– Hoe vaak je hond ergens mee speelt: een hond die graag apporteert, zal het apporteer-speeltje veelvuldig vastpakken, er eens mee schudden, door het water banjeren of er een trekspelletje mee doen. Dan slijt het speeltje harder dan wanneer je hond er maar heel af en toe mee speelt.

– Heb je meer dan 1 hond (van verschillende formaten en / of kracht): sommige speeltjes passen dan waarschijnlijk beter bij de ene of de andere hond, als zij samen met een speeltje van de kleinste hond spelen, is de kans reëel dat de grotere hond er te fanatiek mee omgaat.

Het gaat er dus altijd om het best passende speelgoed voor een bepaalde hond uit te kiezen.
Of dat op deze foto gelukt is, is een goede vraag… hoe grappig en schattig het er ook uitziet.

Wat is daarbij van belang:

Goede productinformatie: lees goed wat er in de beschrijving over het speeltje staat. Bekijk product reviews of Google naar ervaringen van andere gebruikers.
Je eerdere ervaringen met betrekking tot een bepaald speeltje of een bepaald merk. En de eerdere ervaringen die je met je hond hebt opgedaan. Dit is allemaal informatie.

Als je twijfelt of een speeltje geschikt is voor je hond, neem dan contact op, met de fabrikant of de leverancier, en vraag of het een passend speeltje voor jouw hond is. Benoem daarbij duidelijk wat voor type hond je hebt en op welke manier je hond met bepaalde dingen omgaat. Op die manier kan je vraag het beste beantwoord worden.

Er zijn fabrikanten die wel degelijk rekening houden met de krachtige kauwers, zoals West Paw, Kong en Jolly Pets.
Van deze merken zijn stevige speeltjes bij VoorBello.nl te krijgen.

Weet dat ik je heel graag help bij het uitzoeken van het juiste speeltje voor jouw hond.
Op de foto’s: mijn Cato met haar Zogoflex Tux en haar Puppy Long Neck.

Interesse in stevige speeltjes?

Hierbij enkele voorbeelden waarbij het de bedoeling is dat de hond lekkers uit het speeltje likt. Af en toe het speeltje vastpakken, is geen enkel probleem. Je hond erop laten kauwen, is geen goed idee. Deze speeltjes vallen onder de categorie rustige spellen.

Meer hierover lees je in het blog: Welk spel op welk moment?

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.